Miljö och energi i hemmet

Att leva miljövänligt och energisnålt har blivit väldigt viktigt de senaste åren, framförallt på grund av att politiker och media ständigt pratar om ämnet. Det kan dock vara svårt att förstå vad detta innebär i praktiken, exempelvis i hemmet. Därför kommer denna artikel kolla närmre hur man kan leva miljövänligt och energisnålt i hemmet.

Se över elbolaget

För att se till att man får den bästa möjliga elen till hemmet är det viktigt att läsa på hemsidor som Bytelbolag.se, detta då de listar och jämför olika elavtal. På så sätt går det att välja ett elbolag som är miljövänligt och har ett bra pris i det område som man bor i. Genom att göra detta går det också att få insyn i sin elförbrukning i hemmet, då det går att jämföra kostnaderna med sitt nuvarande elbolag.

Mät elförbrukningen i hemmet

I de svenska hemmen är det givet att man använder sig av mycket elektricitet, speciellt på vintern. Men det finns en del sätt att minska elförbrukningen, framförallt genom att köpa produkter som mäter hur mycket el som används i de olika rummen. Dessutom går det att köpa produkter som är kopplade till en app i mobiltelefonen, vilket gör det möjligt att styra över elektroniken när man inte ens är hemma.

Använd elektronik sparsamt

En annan viktig sak att tänka på är att man ska använda sig av elektronik på ett sparsamt sätt. TV:n behöver inte vara på hela tiden, utan det kan räcka med att läsa en bok på kvällen. Det kan också vara bra att stänga av lampor som inte behöver vara på. Allt detta gör skillnad i längden, både för den privata ekonomin, men också för miljön.

magcast