Digitalisering av papper – bra för miljön

I Sverige arbetar vi hela tiden mot att skapa ett så hållbart samhälle som möjligt. En viktig del i det är att minska konsumtionen av papper i landet. Det finns flera saker som både myndigheter och privatpersoner kan göra för att detta ska bli verklighet.

En sak som myndigheterna i Sverige redan har gjort är till exempel att erbjuda att skicka all sin information som digital post. Via en digital brevlåda, som till exempel kan levereras via tjänsten Min myndighetspost, kan man numera få all post från myndigheter som Skatteverket i digital form. Den digitala brevlådan kan kopplas till ens vanliga mejl, så att man får en notis när det har kommit ett brev. På det sättet behöver man inte vara rädd för att man missar viktig post.

Som privatperson kan man också välja att få räkningar i form av e-faktura. Alla företag erbjuder visserligen inte denna tjänst, men de flesta större bredbandsleverantörer, telefonbolag och andra företag som man får återkommande räkningar från har e-faktura som tjänst för sina kunder idag.

Det finns dock fortfarande vissa situationer då datorn ännu inte har ersatt papper och penna. Ett sådant tillfälle är när man ska skriva högskoleprovet. För att minimera risken för fusk används där fortfarande prov i pappersform, och svar som man får skriva för hand. I dagens digitaliserade värld kan det göra att provsituationen känns ännu mer obekant. För att minska nervositeten och förbereda sig så väl som möjligt kan man därför gå in på Hpguiden.se. Där finns nämligen gamla högskoleprov att träna på, så att man kan bekanta sig med formatet. Då kommer det sannolikt inte att kännas lika främmande när man sitter där med pappret framför sig.

magcast