Sparhacks för en bättre ekonomi

Ekonomi är en utmaning för många. En del har svårt att få ekonomin att gå ihop medan andra tycker att det är svårt att spara pengar. Människan har en tendens att vilja göra av med pengar istället för att spara dem. Mycket ligger i att få känslan av att leva ett meningsfullt och roligt liv. Men att försöka spara lite pengar varje månad är bra. Om du har olika lån kan du exempelvis spara pengar genom att vända dig till Advisa där du enkelt kan förbättra dina lån. Där kan jämföra olika långivare och se vilken som är bäst och billigast för just dig. Du kan bland annat sänka din ränta och därmed få mer pengar över varje månad. Advisa samarbetar med flera olika stora långivare som finns på marknaden. Att göra en sådan handling som att se över dina lån kan göra stor skillnad i månaden men som kräver en liten ansträngning.

Spara pengar genom små ansträngningar

Det finns massor med saker som du kan göra för att få några kronor över. Om du gör flera sådana små saker kan du faktiskt få ihop en större summa, många bäckar små blir till slut till en å. Den summa du får genom att göra justeringar i vardagen kan göra att du får ekonomin att gå ihop eller så kan du få utrymme att spara – lägg de extra pengarna på ett sparkonto. Det är alltid bra att ha en buffert för oförutsedda händelser. Förutom att se över dina lån kan du även se över ditt elavtal. Det kan göra en stor skillnad att byta till ett billigare alternativ. Att byta mobilabonnemang är också något som du kan göra för att minska dina kostnader. Att införa köpstopp eller införa en regel om att du måste vänta några dagar innan du köper det du vill ha är bra att göra. Du blir då mer medveten om dina köp.

Sänk energiförbrukning i hushållet

Något som du både kan spara pengar på och samtidigt bidra till en bättre miljö är att sänka din energiförbrukning. Även om du använder grön el är den grönaste och miljövänligaste elen den som du inte alls använder. Täta dörrar och fönster, byt ut alla glödlampor, sänk inomhustemperaturen med 1-2 grader, släck lampor i rum som du inte är i och fyll tvätt- och diskmaskin helt. Det är bara några enkla men effektiva tips för att sänka din energiförbrukning och därmed minska kostnaden för el. Sådana åtgärder är enkla att genomföra och du behöver bara göra dem en gång för att ha nytta av det månader framöver.

magcast