För den som behöver extra pengar

På den här sidan kan du bland annat läsa om ekonomi. Många har svårt att få ekonomin att gå ihop till följd av inflationen och att lönerna inte går upp. Det har gjort att allt fler söker efter sätt att tjäna extra pengar. Därför kommer du nedan få tips på hur du med enkla medel kan få in en extra slant på ditt bankkonto.

Sälj smycken av guld

Om du har smycken av guld betyder det att du har smycken av värde som du kan få bra betalt för. Du kan sälja guld genom företag som köper upp smycken och andra värdesaker. Det enda du behöver göra är att beställa hem ett brev från företaget. I det brevet lägger du in exempelvis ditt guldsmycke. Det är viktigt att det är äkta guld om du vill få bra betalt för det. Smycken av äkta guld ska ha en kontrollstämpel eller ett värdebevis. Därefter lägger du det på brevlådan. Vanligtvis brukar det dröja ett par dagar innan företaget har mottagit och värderat innehållet. Men så snart de har gjort det får du betalt och du kan se det på ditt bankkonto. Du kan själv välja om du vill spara pengarna till något du behöver eller om du vill använda pengarna på en gång.

Det finns många olika företag som köper upp äkta guld och det kan vara värt att jämföra dem för att du ska få det bästa priset. På deras webbplatser finns det tydlig information om hur deras priser och villkor ser ut. De flesta ger betalt per gram, till exempel 641 kr per g på ett smycke av äkta guld. Genom att sälja guld kan du med andra ord få in en bra peng på ditt bankkonto.

Så gå igenom de smycken du har där hemma, kolla upp om de är äkta och sälj dem om du behöver få in extra pengar.

magcast