Planet of the Humans

Om du frågar Jeff Gibbs och Michael Moore pågår det en global komplott som försöker censurera obekväma fakta kring den moderna miljörörelsen. Gibbs och Moore släppte nyligen en film, Planet of the Humans, som efter många kontroverser stoppats från att visas på kanaler som Youtube med flera.

På tal om miljö. Nabo är ett av Sveriges mest uppskattade företag inom fastighetsförvaltning och sköter livsmiljön åt tusentals nöjda kunder i hela Sverige. Självklart gör de också sitt yttersta för att ta hänsyn till sin klimatpåverkan med förhoppning om att filmer som Planet of the Humans inte ska behöva göras i framtiden. Nabo erbjuder en helhetslösning där de kan sköta allt från teknisk förvaltning till administrativa uppgifter som har att göra med bostadsrättsföreningen. Kontakta dem för att se vad de kan hjälpa din förening med.

Det var tidigare i våras som Planet of the Humans hade premiär på Youtube. Gibbs och Moore gjorde filmen tillgänglig på videosajten i syfte att så många som möjligt skulle kunna se den. I filmen levererar de båda filmskaparna en ordentlig känga till dagens miljörörelser. Deras poäng lyder ungefär att miljörörelsen integrerats med den kapitalistiska ekonomin. Att den korrumperats till att gå ekonomiska vinstintressen till mötes. Enligt dem är stora delar av miljörörelsen numera försäljare av en optimistisk framtidstro som med största sannolikhet aldrig kommer att infrias. Den att innovationer kommer rädda oss. Men Gibbs och Moore menar att mänsklighetens problem inte kommer att lösas av ny teknik. Miljöhotet utgörs snarare av ett skenande vinstintresse som ständigt påminner oss om att vi måste köpa fler och fler prylar.

Filmen väckte ett ramaskri bland kritiker som menade att de gick den fossila industrins ärenden samt att den var full av felaktigheter. Kort därpå följde bojkotterna. Filmen plockades bort från Youtube, och det tycktes som att ingen annan ville ta i den heller. Handlar det om en komplott som censurerat deras film, eller vad tror du?

magcast